Liesbeth Vreeburg
 

 

 

Liesbeth Vreeburg is harpiste, muziektheatermaker en performer, actief in een verscheidenheid van muzikale werelden. Ze combineert het ontwikkelen van haar eigen werk met het spelen van 18e, 19e, en 20e-eeuwse kamermuziek en het uitvoeren van gloednieuwe composities.  Ze houdt ervan om te werken op de kruising van disciplines, waar beeld, klank en woord in elkaar overvloeien. 

Samen met Idske Bakker is ze oprichter van Liminale, een platform dat onderzoek doet naar de zintuiglijke beleving van muziek. 

Verder is ze initiatiefnemer van het Oneiros Ensemble. Dit is een collectief van kamermusici die in grote en kleine bezettingen op zoek zijn naar avontuurlijk spel in bijzondere programmeringen. 

Ze werkte veelvuldig samen met Theatergroep Fien, De Veenfabriek, het Noord-Nederlands Toneel, de Eef van Breen Group, S t a r g a z e en Orkater.

Liesbeth Vreeburg studeerde harp aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Ze behaalde zowel haar bachelor als haar master cum laude. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in het hedendaagse repertoire voor harp. Daarnaast verdiepte ze zich in de historische uitvoeringspraktijk van de enkelvoudige pedaalharp uit de 18e eeuw. 

Enkele jaren daarna werd ze toegelaten tot de master muziektheater T.I.M.E aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze onder andere bij Paul Koek, Paul Slangen,Gosse de Kort, Ibelisse Guardia Ferragutti, Jochem van Tol and Frank Rosaly. Deze twee-jarige opleiding was een onderzoek naar interdisciplinariteit in de kunsten, met de focus op muziektheater.

MD-LiesbethVreeburg-5909060-lores.jpg
 

Projecten

 
 
Tutti.jpg

Oneiros Ensemble

Het Oneiros Ensemble speelt kamermuziek, van barok tot hedendaags, in grote en kleine bezettingen, voor jonge en oude luisteraars. Het ensemble zoekt naar de essentie van de muziek, arrangeert en programmeert, maakt muziektheater, en vertelt verhalen.

 
foto liminale.jpg

Liminale

Liminale is een platform dat onderzoek doet naar de zintuigen en muziek.

In de fase tussen ‘niet meer’ en ‘nog niet’, het niemandsland tussen twee werkelijkheden, onderzoeken wij muziek met al onze zintuigen. De liminale fase is de periode van overgang van het ene naar het andere. Verwijzend naar het Latijnse woord voor drempel, limen, bevat Liminale de potentie en onzekerheid van een kantelpunt, een transformatie. 

Wij zijn geïnteresseerd in die drempelfase, waar het ene overgaat in het andere. Wanneer wordt luisteren zien, wanneer wordt voelen horen, wanneer wordt proeven voelen? 

 
Foto2.jpg

Het land van Glas

Het Land van Glas is een performatieve installatie over de fragiliteit van dromen. Het Land van Glas wordt ontwikkeld in samenwerking met Thijs Rijkers en Tamar Blom en gespeeld door Julie Kurris, Mei-Yi Lee en Liesbeth Vreeburg.

 
2018-03-25%2B13.41.16.jpg

title with logo

Title with logo was een sleutelwerk over de wereld van de commercie. Gemaakt bij de veenfabriek, onder regie van Paul Koek en met muzikale leiding door Ton van der Meer
met | Milena Haverkamp, Marie Pien, Julie Kurris, Myrthe Boersma, Mei-Yi Lee, Lam Lai, Ruta van Hoof, Niki Verkaar, Wen Chin Fu, Liesbeth Vreeburg, Chandana Sarma, en Mona Mina Leon

 
46161194_1942959699074939_3687722395667267584_o.jpg

Eureka Bitch

Eureka Bitch was een eendagsfestival bij de veenfabriek waar componiste Lam Lai een verontrustend werk presenteerde over cameratoezicht en privacy.

Met: Marijn Prakke, Mei-Yi Lee en Liesbeth Vreeburg

 
GV3A1988_1000-2.jpg

In samenwerking met o k a p i, De Veenfabriek en het Gemeentemuseum in Den Haag werd in 2017 een drieluik ontwikkeld over De Stijl met Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Bart van der Leck. Lees verder

Fotoserie door Merlijn Doormernik.
Door rechts te klikken op de afbeelding kunt u deze downloaden voor promotiedoeleinden. Gelieve de naam van de fotograaf hierbij te vermelden.